Как да изберем акумулатор за кола?

  • от

При избора на акумулатор, трябва да запомните едно важно неща – няма такова нещо като перфектен акумулатор, които да върши перфектна работа на всеки един.


Изборът на подходящат акумулатор за вашите нужди е първата точка. Трябва да идентифицирате най-важните показатели на акумулатора за вашите нужди.

Стъпка 1: Избор на зарядно устройство въз основа на типа акумулатор

Независимо дали вашият акумулатор няма да изисква поддръжка, бил тойс мокри клетки (наводнени), AGM (абсорбирана стъклена подложка), гел клетка или VRLA (регулирана от клапани оловна киселина), то трябва да отговаря точно на Вашите нужди.

Стъпка 2: Определяне на размера на акумулатора

Нямаме предвид физически размер, а колко ампер часа трябва да съхранява вашата батерия. Например, типичната пълноразмерна автоматична батерия е около 50 ампер часа, така че ако вие имате нужда от такава, ще имате нужда от около 6 часа, за да я презаредите, ако батерията е напълно изтощена.
В друг случай, мокър акумулатор с дълбок цикъл, с 100 ампер часа, ще отнеме около 11 часа, за да презаредите изтощена батерия до почти 100% пълно зареждане.

Как да изберем акумулатор за кола


За да изчислите общото си време за зареждане на акумулатора, добро решение, е да вземете в предвид рейтинга на усилвателя за батерията и да го разделите на номинала на зарядното устройство (усилватели) и след това да добавите около 10% за допълнителното време, за да довършите напълно батерията .

Някои хора, които искат бързо презареждане, ще имат нужда от зарядно устройство с повече усилватели, като зарядно за голф количка. Ако не бързате, можете да изберете по-малко зарядно устройство. Най-важното е да се уверите, че разполагате с достатъчно мощност на зарядното устройство, за да свършите работата, която ви е необходима, във времето, което отделяте.

Стъпка 3: Избор на зарядно устройство за батерии въз основа на желания резултат

Някои хора се нуждаят от зарядно устройство, за да поддържат батерията на мотоциклета, колата си . В тези случаи обикновено зарядно устройство с нисък ток ще работи добре. Други изискват бързо и мощно зарядно устройство за бързо възстановяване на тролинг мотор батерия или комплект батерии за инвалидни колички. Други видове зарядни устройства и причините, поради които може да се нуждаете от тях:

  • Водоустойчиви зарядни за онези акумулатори, монтирани навън
  • Зарядни устройства, които се удвояват като захранвания за използване на RV
  • Мултибанкови зарядни за едновременно зареждане на множество батерии

Надяваме се, че сме ви помогнали да разберете кое е най-доброто зарядно за вашето приложение.

Ако планирате да закупите акумулатор, то посетете онлайн магазина за акумулатори dandbpro.com

Как да изберете акумулатор за кола ?

За да сте сигурни, че можете да запалите колата си в студена сутрин, например, акумулаторите трябва да бъдат с по-големи Ампер часове.

Има тестове, за да се види колко дълго ще издържи батерията, ако оставите фаровете включени. Тестерите също така симулират стартиране на превозно средство хиляди пъти, точно както разчитате на акумулатора на автомобила си година след година.

Освен това, преди да се отправите към магазин, не забравяйте да се уверите, че знаете правилния размер на батерията.