Капковото напояване и поливни системи – Каква е разликата ?


Като изберете как точно точно да изграден Вашият озеленен двор, много важно значение може да бъде точно какъв тип поливна система може да сложите. Поливането на Твоят зелен двор ще е с много-важно съществено значение, ако имате желание ефективно да създадете само 1 площ от райграс.


2 сред най-използваните системи на поливане на заелени площи са напояване с капки и системи за поливна. В случай, че не сте точно уверени каква е минималната разлика измежду тези две с-ми, ние ще ви покажем какви точно са те и ще помогнем да определите кое точно е за вашите потребности и обработването на градината ви.
Определение на системите за напояване с капки и пръскане
Въпреки че има много на брой варианти на напоителни системи за капково, ние желаем да обхванем ключов вид, който най-често се използва, след като става въпрос за озеленяване на жилищни и търговски имоти.
Капково напояване
Системите за напояване с капки разпределят нашата вода по правилен начин. Използвайки поредица издължени тръби от пласмаса, капковото напояване най-често е много ниско близо до тревата, с този медот по-малко вода ще се губи от изпарението. На редовни интервали или пък в взаимозависимост от модела на двора, в тръбите за поливане има отвори, за да е възможно напълнената вода да излезе. Може подробно да разгледате как работят поливни системи от БИ ЕЛ АГРО в сайта им.
Както подсказва името, новата система за напояване дава възможност тази вода да пада направо на тревата, заобикаляща растението, където се локализира отвора.
Система за напояване
За разлика от капковото напояване, системата за напояване разпространява водата в по-широко разпространени, зона. Докато системите за напояване се намират над почвате, докато говорим за напоителните системи, пласмасовите тръби са в почвата, като само главите които пръскат се виждат от почвата.
След като се активират, именно тези с-ми пръскат големи количества чиста вода, да напоят значително количество пространство. Пръскащите устройства, поставени от правилна фирма за озаленяване, могат да са поставени така, че твоя двор да получи необходимото количество водно покритие, без площи да останат без вода.
Въз информация за различията измежду напояването чрез капки и напоителните системи, може да имате доста хубава информация за това, от която се нуждаете във вашия двор. И ако все още не сте напълно сигурни, е по-хубаво да сте наясно за плюсовете и минусите на двете системи за поливане.
Ползите и минуси за напояване
Ползите :
Драстично намалява водните отпадъци
По-изгодно за различно поливане на тревата
Спира видимо ерозията по земята
Много лесен за добавяне
Спира заболяването на рах=йграса поради пренасищане
Ползите и − на системите за напояване
Ползите :
Добър избор за всички индивидуални видове земна почва
Би могла с програма да върши работа с таймер
Пласмасови тръби безопасни под земята
Полива бързо и лесно огромни участъци
Възможно е да се сложат допълнения като пестициди и хранителни вещества за тревата