Кухните – пространство за хранене и чудесен разговор

  • от
kitchen

Като всяко едно нещо, също и готварските помещения са подвластни на огромен напредък през годините. Някога положените в най-отдалечения край на сградата кухни са изместени от построените на централен план съвременни стаи. Тънкият момент пред дизайнерите е подредбата на сигурни детайли, обърнати към трапезарията или дори обединяване на кухнята с трапезария или пък ежедневната. При изготвянето на изглед на кухня, налице са дадени неща, и трябва да се премислят, примерно с остров ли ще бъде готварското помещение? Нов или пък по старомоден вид харесвате? Точно какви домакински уреди ще купите? Силата и вида на осветителните тела?

– Плотовете в кухнята
Мрамор, Гранит, Варовик са някои от най-използваните природни строителни материали за кухненски плотове, използвани в настоящето. Използването на керамични плочки без съмнение е доста популярно сред дизайнерите, защото те са комфортни и се срещат в голямо цветово разнообразие. Термалните плотове с произведени от човека материи са отличен вариант поради съотношението цена качество, което предоставят и така също наличието за многообразна палитра от цветове. Плотовете от дърво, от масивно дърво, са значително красиви, но им липсва стабилност на топлина и вода и заради това рядко се използват в готварските помещения.

– Обзавеждане на кухнята дава тона за цвета на интериорния изглед
Шкафчетата в кухненските помещения са основни при уточняването на общата цветова визия на интериора в кухненското помещение. Ако случайно сте направили избор за светъл интериор, подберете по-светло дърво – кестен, бук, бреза, бук, явор.

– Кухненските помещения точно като огромна семейна стая
Независимо дали внасяте свежест в кухненското си помещение или пък закупувате нова в изцяло нов дом, на лице са някои преимущества като поставянето на остров да кажем, с които е добре да се съобразите. В случай, че решите да съберете кухнята с хола, разполагате с възможността да го сторите с бар плот – същевременно стилен и удобен. Даже е възможно да нагласите печката за готвене като частица от бар-плота и така по необходимото време на готвене, може спокойно да разговаряте с вашите близки.

– Групирайте си шкафовете предварително
Уточнете начално кое шкафче и чекмедже какво реално ще съдържа и какво кътче ще ви е нужно въобще в кухнята. Може да стартирате с конкретизирането големината на плота в кухнята. Напътствайте се по готварското помещение, което сте употребявали до този момент, изберете какво точно ви е трябвало и какво точно е било прекомерно.

– Слагайте кухненски аксесоари на тавана
Създайте виртуално разпределение между отделните помещения без да изграждате стени. Изискана поставка за комплект чаши, кухненски ширм или дори малък шкаф, настанени в горната част на стаята са интересен метод за това.

– Кухненско помещение – антре
Много специалисти съветват за изборът на кухничка тип коридор или т.нар. V-образни кухненски помещения. Чудесна, при положение, че марширувате м/у котлона и мивката.

– Осветлението под шкафчетата
Осветяването стандартно не му се дава особена грижа за аранжирането на готварското помещение. Положението обаче е, че даже с прекрасна светлина в кухнята, шкафовете обикновено остават затъмнени. С не много удобно разположени луминисцентни или диодни осветителни тела, кухнята е в състояние да бъде значително по-голямо и уютно.