Шлем за мотор – въпросът е защо ще са ни необходими и точно как да си купим добрата

  • admin 

Едва ли има почитател на бързите скорости, който да притежава нужда от убеждаване от сериозността на качествените каски за мотор. Почти всеки един голям моторист дори е направил каската в нещо значително повече от основна мярка за безопасност. Освен това тя е и аксесоар, съставна част от цялостната визия на моториста, както и допълнение към визията на самия мотор.

якета за мотор от BobiMX


Но въпреки, че нуждата от шлем за мотор да прилична на доста от очевидна, често начинаещите ентусиасти или по-самоуверените шофьори преценяват да ги пренебрегнат, понеже ги откриват за много неудобни, твърде скъпо струващи или абсолютно ненужни.

Но парите в високо качество каска е това, което може да спаси живота на шофьора, да го предпази от травми и да му спести много лоши изживявания от удар, лоши метеорологични условия и други подобни.

Точно какво трябва да имате предвид преди избора на моторна каска?


Пазарът предлага огромен вариант от различни типове и ценови класове моторни каски за мотор. Причините, които трябва да имате предвид за избиране на моторна каска, ще са здравина, самата марка, сертификат, комфорта, вид, разбира се, крайна цена също въпреки, че не винаги тя да е напълно сигурен критерий за качеството.
Ще е нужно да сте взели размери на обиколката на скалпа си, преди да отидете в магазин за каски за мотор, въпреки че в края на краищата ще трябва да пробвате различни типове, за да прецените кой е най-удобният за вас. Има три различни видове на главата: продълговата, средна и овална. Твърде вероятно ще избирате моторна каска директно на място в оторизиран физически магазин, ето защо и да не можете да прецените каква точно форма мото каска ви е нужна, експертите определено ще ви помогнат.
Каква точно е правилната моторна каска?

Каската е нужно да ви бъде комфортна, а това означава да не е нито прекалено стегната, нито изключително отпусната, споделят от BobiMX

В идеалния вариант тя прилепва точно на главата ви и леко по-леко ще я чувстват като естествена част от нашето тяло и екипировката.

Добра идея е да вземете под внимание на факта, че каските за мотор се отпускат веднага след малка употреба. Когато се опитате да я свалите, тя не е добре да излиза лесно и бързо, а когато разклатите глава, каската не трябва да се движи. Ако по скалпа ви има протривания, червени белези или допълнителни наранявания след проба и символично носене, тогава не сте избрали подходящ модел. Желателно е каската ви да има достатъчно отвори, за да дишате. Не трябва и да нарушава видимостта ви.
Качествен сертификат
Логично, много повече от важен е сертификатът на моторните каски, защото той ви гарантира годност и безопасност. Стандартите за качеството са:
● DOT (сертификат за съвсем малко ниво на качество в САЩ)
● ECE22.05 (сертификат за минимално ниво на качество в Европейският съюз)
● ACU GOLD (сертификат, че каската е годна за пистови състезания, който важи за Великобритания).
Мото каските са доста повече от аксесоари. Те са нещо, което може да спаси здравето и живота ви, ето защо не ги пренебрегвайте и не ги оставяйте вкъщи преди път – независимо реално дали планирате той да е дълъг, или кратък. В края на краищата, най-главната част от пътуването е не само да стигнете до окончателната цел, но и веднага след това да се приберете вкъщи.